Been en Jol: "Hele mooie loting"

NEC-coach Mario Been en Hamburger SV-trainer Martin Jol zijn beide blij met de loting voor de derde ronde van de UEFA Cup. De Nijmegenaren nemen het in de eerste wedstrijd thuis op tegen HSV dat al verder kijkt dan deze confrontatie.

"We zijn NEC al een keer op het vliegveld van Boekarest tegengekomen dit seizoen. En nu zien we elkaar weer", zei technisch directeur van de Hamburgers Dietmar Beiersdorfer na de loting. "Wedstrijden van HSV tegen Nederlandse clubs zijn altijd leuk. Natuurlijk gelden we als favoriet."

Waar Beiersdorfer niet bekend is met de Nijmeegse club, wil Jol het team van Been niet onderschatten. "NEC is een kleine club in Nederland die we niet moeten onderschatten. De verdediging staat zeer goed en in de counter zijn ze gevaarlijk. Daarom is het goed dat we eerst uit spelen."

NEC-trainer Been was erg tevreden met de loting: "Hele mooie loting dit. Super voor het publiek ook, lekker dichtbij. Er lopen ook een paar Hollanders, dat is ook leuk. Ik had niet echt een voorkeur al had ik misschien liever geen Duitse ploeg gehad. Ik vind dat zij altijd iets extra's hebben, stukje meer werklust en inzet. Maar aan de andere kant: je krijgt nu al helemaal geen makkies meer. Dit worden leuke wedstrijden!"

"Met een mindere tegenstander hadden we misschien meer kans gehad om nóg een ronde verder te komen", aldus NEC-speler Bas Sibum. "Maar dit is wel een hele mooie ervaring voor ons allemaal. Bovendien, iedereen heeft ons al voor gek verklaard en we wonnen gewoon van Spartak Moskou en Udinese dus wie weet wat dit ons weer gaat brengen."