Schumacher: "Ferrari ook in 2009 sterk"

Michael Schumacher denkt dat het team van Ferrari ondanks alle veranderingen in de Formule 1 toch sterk zal presteren. Dit jaar behaalde het Italiaanse team de constructeurstitel en werden Kimi Räikkönen en Felipe Massa tweede en derde in het rijderskampioenschap.

De zevenvoudig wereldkampioen kon echter niet zeggen welke teams er volgend jaar goed bij zullen zitten. "Dit is een vraag die niemand nog kan beantwoorden, door alle veranderingen die we volgend seizoen zullen gaan zien. Ik denk echter dat de topteams uiteindelijk aan de top zullen blijven, aangezien zij net wat meer potentie hebben om een sterkere auto te ontwikkelen." Schumacher denkt wel dat Ferrari een van die teams is. "Ferrari heeft dit jaar het kampioenschap bij de constructeurs gewonnen en was ook bijna kampioen bij de coureurs. Ik verwacht dat Felipe en Kimi er volgend jaar ook weer vol tegenaan zullen gaan."

"Ferrari zal op dezelfde manier reageren als altijd: nog harder en nog geconcentreerder werken", aldus de Duitser. "Dit was ook de basis van mijn ongelooflijk succesvolle reeks. Gewoon niet te lang napraten over wat er gebeurd is, maar hard werken aan de volgende stappen die genomen moeten worden."