Amstel Tijgers verliezen van Devils

De Amstel Tijgers verloor gisteravond de eerste wedstrijd in het kader van het kampioenschap van Nederland van de Devils uit Nijmegen (2-3). De ploeg uit de hoofdstad kon niet over de jeugdspelers beschikken, aangezien zij aantraden in het duel tussen Geleen en Amsterdam.

Toch kwamen de Tijgers goed uit de kleedkamer en lieten mooi en verzorgd ijshockey zien. In de vierde minuut resulteerde dit al in een doelpunt van Merriam. Dit was ook het beeld voor het resterende deel van de eerste periode, maar de ploeg wist niet meer te scoren. Bovendien had de kans van Sanders, na een aantal schitterende combinaties, een treffer op moeten leveren. Zijn schot miste echteer alle kracht.

Pas in de tweede periode wist Van den Heuvel het tweede doelpunt voor de Tijgers te maken, waar men in de eerste periode zeker nog twee keer had kunnen scoren. Halverwege de wedstrijd slagen de Devils er in om de aansluitingstreffer binnen te tikken. Ramoul is de gevierde man aan de zijde van de Nijmegenaren.

In de derde periode werd het spel van de Amsterdammers slechter, mede door het uitvallen van Hult en Winnik. In de 50e minuut werd Gill voor twee minuten naar de strafbank gestuurd. De Devils wisten van dit buitenkansje te profiteren en kwamen in deze 120 seconden op gelijke hoogte.

In de overtime was het Jefkins, die zijn ploeg de das om doet, door een onnodige overtreding te maken. Hiervoor kreeg hij een 5 + 20 minuten straf. Dit zorgde ervoor dat Sakaluk, na aangeven van Kreuzmann, zijn ploeg uiteindelijk de winst kon bezorgen.

Submitter:  Bron: Persbericht