Uitslag Hamburger SV - Ajax

Vanavond speelde in de UEFA Cup Hamburger SV tegen Ajax: het werd 0-1. Hieronder vind je het verloop en de karakteristieken.

De wedstrijd was grotendeels een heen en weer tikken van de bal in beide ploegen. Ajax begon met veel vuur en gunde HSV nauwelijks ruimte maar de Amsterdammers konden niet echt gevaarlijk worden. Een kleine kans voor Luis Suárez schudde de Duitse ploeg wakker en Ajax werd tegengehouden. Ivica Olic was opvallend bezig maar zijn actie werd door keeper Kenneth Vermeer gestopt. Toch wist Ajax onder de greep van HSV uit te ontkomen, echter tot echte kansen leidde dat in eerste instantie niet. De pogingen van Urby Emanuelson (over) en Suárez waren niet voldoende voor een doelpunt.

De tweede helft werd met dezelfde spelers aangevangen en opnieuw kwam Ajax fel uit de startblokken maar het was de thuisclub die het initiatief nam. De trap van José Paolo Guerrero belandde op de lat. De ploegen bleven aanvallend spelen waardoor het een onderhoudende wedstrijd werd. Al waren er niet veel kansen.

Het doelpunt van Leonardo Santiago in de 77e minuut leek wel een biljartbal: de speler ging alleen op de goalie af en haalde uit maar raakte de linkerpaal. Daarna kaatste de bal precies naar de rechterpaal en Leonardo kon de bal nog net binnenhouden in de rebound. Hij frommelde de bal langs de teruggesnelde keeper: 0-1.

Het slot werd gedomineerd door de club uit Hamburg, al kregen de Amsterdammers nog wel twee prachtige kansen voor Leonarodo en Emanuelson. Ze werden alleen niet benut.