Robben naar Tscheu-La Ling en Van Toorn

Real Madrid-speler Arjen Robben wil in de toekomst minder blessureleed kennen. Daarom is de vleugelspeler op aanraden van ploeggenoot Rafael van der Vaart in zee gegaan met fysiotherapeut Dick van Toorn en voedingsadviseur Tscheu-La Ling.

Van Toorn zal bij Robben zijn skelet en spierstelsel doorlichten en op basis daarvan een krachttrainingsprogramma opstellen voor de aanvaller. Ling zal hem helpen om zijn voedingspatroon te verbeteren, omdat tests hebben uitgewezen dat hier verbetering in mogelijk is.

Gisteren hervatte Robben de training na enkele weken geleden geblesseerd te zijn geraakt in de warming up van het Champions League-duel van Real Madrid tegen Juventus. De spierscheuring in het bovenbeen werd behandeld door Van Toorn en Robben stond in plaats van na zes weken, al na twee weken weer op het veld.

De competitiewedstrijd komend weekend van zijn ploeg tegen Recreativo de Huelva laat hij nog aan zich voorbijgaan, maar in de Champions League tegen BATE Borisov wil hij zijn rentree maken. Wel heeft Robben te horen gekregen dat hij door de behandelingen niet meteen blessurevrij is, omdat hij door de vele blessures veel littekenweefsel heeft dat kan gaan irriteren.