KNVB straft Spakenburg en GVVV

De KNVB heeft de zaterdaghoofdklassers GVVV en Spakenburg gestraft. Vanwege een vechtpartij in de ontmoeting in Veenendaal op 4 oktober krijgen beide teams één punt in mindering en een boete van 200 euro.

Het ging er op dierendag hard aan toe op sportpark de Panhuis. Na een beestachtige elleboogstoot van GVVV-aanvoerder Antonio Aguilar Aguilera sloegen de stoppen zowel binnen als buiten de lijnen door. De KNVB legde Aguilar Aguilera al een lange schorsing op. Ook Spakenburg-verdediger Robert Verschraagen, die tijdens het opstootje over de schreef ging, werd voor vier wedstrijden geschorst.

Omdat met name supporters van Spakenburg zich daarna schuldig maakten aan wangedrag buiten het veld, kreeg deze club van de KNVB nog eens een boete van 750 euro opgelegd. Opmerkelijk is dat Spakenburg ook vorig seizoen al een punt in mindering kreeg van de KNVB, toen na misstanden in Kloetinge. Zowel GVVV als Spakenburg heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf.

GVVV blijft na de straf tweede in de stand van de hoofdklasse B, maar heeft nu vier punten achterstand op koploper IJsselmeervogels in plaats van de oorspronkelijke drie. Spakenburg zakt naar de vierde plaats en staat nu zes punten achter op de grote rivaal.