Van Marwijk: weinig topverdedigers in NL

Bondscoach Bert van Marwijk gaf donderdag uitleg over het selecteren van Jan Kromkamp voor de kwalificatie duels van het WK tegen IJsland en Noorwegen, op zaterdag 11 en woensdag 15 oktober.

Van Marwijk liet weten Kromkamp op te roepen vanwege de vele blessures die Oranje telt in de acherste linie. "Het is niet makkelijk, er zijn er nogal wat afgevallen. En ons land loopt niet over van de topverdedigers. Ik zocht naar een echte rechtsback, die ook aanvallende kwaliteiten heeft. Johnny Heitinga is eigenlijk ook geen echte rechtsback." De verdediger van Atletico Madrid viel deze week af met een blessure aan de knie.

Dirk Marcellis zit deze week voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal als het een wedstrijd speelt. De jonge verdediger van PSV heeft zich gelijk laten gelden bij de grote jongens. "Dirk Marcellis maakt een goede indruk op de training. Ook op de positie van rechtsback. Maar hij is de vervanger voor Khalid Boulahrouz." Laatstgenoemde verdediger van VfB Stuttgart is ook nog steeds niet hersteld van een blessure.