De wedstrijddag van ruud_fr

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user ruud_fr het duel tussen Kalmar FF en Feyenoord. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Userverslag van een evenement.

Woensdagochtend vertrokken mijn mede-seizoenkaarthouder en ik richting Zweden voor onze eerste Europese uitwedstrijd. Tegen het stugge Kalmar FF moest de 0-1 thuisnederlaag weggepoetst worden. Dit werd vooraf, ook door ons, gezien als een onmogelijke taak. De wedstrijd werd gespeeld in Borås, een plaatsje zo'n 70 km van Göteborg. Het stadion van Kalmar is namelijk niet geschikt voor Europees voetbal, het was dus ook voor hun een soort uitwedstrijd. Helaas hebben we in Duitsland erg lang in de file gestaan waardoor we pas laat de boot konden nemen van Frederikshavn (in het noorden van Denemarken) naar Göteborg. Uiteindelijk kwamen we om 03.00 uur aan bij het hotel, we zijn gelijk maar gaan slapen om de volgende dag fit te zijn.

Donderdagochtend vertrokken we naar Borås, waar we net voor de middag aankwamen. Al gauw zagen we veel Feyenoorders op een terrasje, waarna wij dat voorbeeld uiteraard volgden. Het is een cliché, maar de vrouwen zijn er prachtig. Dat werd dan ook door sommige Feyenoorders kenbaar gemaakt. Anderen waren aan het voetballen op het plein, waar ook de nodige Feyenoord vlaggen opgehangen werden. De sfeer zat er dus al goed in. Rond 17.00 uur vertrokken wij met de bus naar het stadion. Na nog geen 10 minuten mochten we uitstappen en zagen we een gebouw met een aantal vrachtwagens ervoor, achteraf bleek dit de thuishaven van Elfborg te zijn.

Van binnen was het stadion een stuk mooier dan van buiten. Helaas was het lang niet uitverkocht. Wij kregen de onderste tribune van de lange zijde, er waren zo'n 600 Feyenoorders aanwezig. Aan de overkant zaten de Kalmar supporters, ik schat ongeveer 7.000. De vakken achter beide doelen werden niet gebruikt. Jammer genoeg kon er in het stadion geen bier gehaald worden, dus was het wachten op de aftrap die om 18.30 uur plaats zou vinden.

Kalmar leverde in de eerste minuut van de wedstrijd direct een slap schot op doel af, na een bliksemsnelle vloeiende combinatie. Daarna nam Feyenoord het heft steeds meer in handen. Er werd aardig gecombineerd en er was veel strijd, iets wat de supporters graag zien natuurlijk. Na een kwartier kwamen we op voorsprong door een pegel van Wijnaldum. De keeper maakte een blunder, maar dat kon ons niet schelen. Nog harder werd de ploeg aangemoedigd, gelijk maar de tweede voor rust dachten wij. Ondanks een kans van Makaay en een kopbal van de sterk spelende Hofland gingen de ploegen met 0-1 de kleedkamers in.

Na rust kwam Kalmar al vrij snel op gelijke hoogte door een prima goal in de verre hoek. Reden voor de Zweedse supporters om even op te veren en "Kalmar, Kalmar" te zingen. Feyenoord bleef daarna voetballen. Die tweede treffer moesten we toch al maken, dus er veranderde niet zoveel. Die viel zo'n vijf minuten na de gelijkmaker. Uit een corner kopte Fer in en via een verdediger was het met wat geluk 1-2. Uitzinnig van vreugde bleven we het team aanmoedigen. Er volgden nog 40 spannende minuten. Zaak was vooral om het achterin dicht te houden. Met Hofland en Bahia stond dat goed, zelfs Greene haalde eindelijk eens een voldoende. In de resterende tijd zagen beide teams nog een goal afgekeurd worden.

Tegen het einde van de wedstrijd bracht de coach van Kalmar z'n drie wissels in één keer in. Dat hielp gelukkig niet. Met Van Bronckhorst voorop in de strijd en een debuterende El Ahmadi als invaller, werd het eindsignaal zonder een tegendoelpunt gehaald. Zowel op het veld als op de tribune werd het feestje uitbundig gevierd. Een bijna zekere uitschakeling draaide uit op een prachtige overwinning. Door naar de groepsfase!

Later op de avond kwamen we terecht een of ander kroegje, we hadden immers een hotel in Borås. Daar waren redelijk wat Feyenoorders, gezelligheid alom. In onze toestand hadden we er niet meer aan gedacht om 's nachts de parkeermeter bij te vullen, dus hadden we een bekeuring de volgende ochtend. Het kon ons, door de kater en de winst, weinig schelen.

Vrijdagochtend reden we weer terug naar Göteborg om daar nog een avondje te stappen. Leuke stad. Wel apart dat we na een paar uur in de kroeg drooggelegd werden. Navraag leerde dat dat is om de mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. We wisten niet wat we hoorden. Dus gingen we even naar McDonalds om daarna weer dezelfde kroeg in te gaan, er was immers goede live muziek. Bij de andere barvrouw kregen we gelukkig weer bier. Zo werd het nog een gezellig avondje met hier en daar een paar vreemde momenten ('s nachts in de tram naar een deel van de stad waar we totaal niet moesten zijn).

Zaterdagochtend vertrokken we weer naar Nederland, om op zondag om 14.30 uur weer op tijd in De Kuip te zijn voor Feyenoord-NEC. Daar ga ik het maar niet over hebben...


Bij dit duel horen ook nog een aantal foto's, die je hieronder kan terugvinden. Ze zijn gemaakt door ruud_fr. Hij heeft FOK!sport toestemming gegeven deze foto's te publiceren.

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7

Submitter:  Bron: FOK!sport