Alonso: "Ook in Japan snel"

Fernando Alonso verwacht dat het Renault-team ook op de Fuji Speedway snel zal zijn, net als in Singapore waar de Spanjaard als winnaar over de streep kwam. Toch realiseert hij zich dat het moeilijk kan worden om opnieuw te winnen.

"We hebben hard gewerkt aan nieuwe onderdelen voor Singapore en de laatste drie races van het seizoen. Daarom denk ik dat we in Fuji ook weer snel kunnen zijn. We zullen in elk geval ons uiterste best daarvoor doen", aldus Alonso. "Het circuit in Japan kent een erg lang recht stuk, waardoor de aerodynamische setting van de wagen opnieuw cruciaal zal zijn. Er zijn ook een aantal langzame bochten en met name de laatste paar zijn uitsluitend in de tweede versnelling."

Hij prees zijn team dat de auto klaar moet maken: "Het team mmoet heel hard werken om het niveau van downforce en mehcanische grip te bepalen, wat extra belangrijk is in de langzame secties. We zullen een vergelijkbaar programma draaien dat we ook draaien op banen waar we maar één keer per jaar komen." De Spanjaard staat momenteel op een zevende plaats, met 38 punten. Hij heeft wel een behoorlijke achterstand op de nummer zes, Heikki Kovalainen, die inmiddels 51 punten bij elkaar geracet heeft.