Dickoh: "Van Hanegem moest me wel opstellen"

Als er één speler gebaald moet hebben van de slechte competitiestart van FC Utrechts is het Francis Dickoh wel. De verdediger stak bepaald niet lekker in zijn vel en ging bij een aantal tegendoelpunten lelijk in de fout. Tegen FC Twente(3-0) revancheerde de speler zich.

Dickoh hield niet alleen Twente-spits Blaise N’Kufo uit de wedstrijd, maar liet zich ook in aanvallende zin gelden. Vlak na rust kopte hij de 2-0 achter de kansloze Sander Boschker.

"Maar dit is een teamprestatie", bleef de verdediger nuchter tegen Goal.com. "We zijn de competitie heel slecht begonnen, maar de laatste wedstrijden gaat het steeds beter. Vandaag hebben we eigenlijk voor het eerst echt goed gespeeld. Dat geeft vertrouwen", aldus Dickoh.

"Zoals het vandaag ging is de bedoeling", gaat hij verder. "We zaten dicht op de tegenstander en toen dat lukte gingen we naar voren spelen."

"Ik ben blij dat de trainer nog steeds vertrouwen in me had", zegt Dickoh, die wel een vermoeden heeft hoe dat komt. "Hij kon ook niet anders, want alle verdedigers waren geblesseerd."