Heijblok gaat zich niet schamen

Erik Heijblok wil niet te lang nadenken over de blunder, die hij gister in het duel tegen FC Twente beging. De goalie van De Graafschap liet een hoge voorzet van Eljero Elia door zijn handen glippen. Blaise N'Kufo was er als de kippen bij en schoot raak.

"De bal wordt ingebracht en ik ben helemaal vrij," liet Heijblok in een reactie weten. "N'kufo sprong niet eens, omdat hij er niet bij kon. Ik weet nu nog niet waarom, maar ik laat de bal uit mijn handen vallen. Ik probeerde het nog te herstellen, maar hij was er eerder bij. C'est la vie: zo is het hosanna, zo is het anders. Dit wordt natuurlijk breed uitgemeten. Dat mag ook, want het was een blunder, het mag niet gebeuren. Maar ik kan er niets aan veranderen."

"Ik heb net als altijd mijn stinkende best gedaan en helaas gebeuren dit soort dingen. Ik ga me er niet voor schamen," ging de sluitpost verder. "Als het gebeurt bij 2-0 of 3-0 in de 89e minuut, dan wordt het wedstrijdverloop er niet door beïnvloed. Tot die goal had Twente wel meer balbezit, maar de ploeg creëerde niet zo veel. Het moment kon niet slechter."