Contador komt met statement

Alberto Contador komt aan het einde van de week met een statement over zijn toekomst bij Astana. De Spanjaard ziet met de komst van Armstrong zijn kopmanschap in gevaar komen. Hij wil een beschermde positie nadat hij in de afgelopen veertien maanden zowel de Tour als de Vuelta en de Giro won.

Contador liet weten er niet van gediend te zijn als het kopmanschap zomaar aan de Texaan wordt gegeven. Hij vindt dat hij die positie nu wel verdiend heeft. "Het zou belachelijk zijn wanneer ik die positie nog moet afdwingen", aldus El Dynamitero in de Spaanse krant AS. "Ik zou er problemen mee hebben wanneer Armstrong onze eerste man in de tour wordt. Mijn intentie is om bij Astana te blijven, waar ik een doorlopend contract tot 2010 heb. Maar ik heb inmiddels al heel wat goede aanbiedingen."

Armstrong kijkt echter uit naar de samenwerking met het Spaanse wielerwonder. "Ik hoop dat Alberto Contador blijft. Hij is momenteel de snelste renner op deze wereld. Er is bij Astana plaats voor hem en voor mij."