Uitslag Borussia Dortmund - Schalke 04

Vandaag stond er in Duitsland een heuse derby op het programma. Borussia Dortmund moest het opnemen tegen het Schalke 04 van trainer Fred Rutten. In de Revier-Derby kwamen de Köningsblauen op een 0-3 voorsprong, maar verspeelden die in de slotfase, waardoor beide partijen de punten deelden.

Voor ruim 80.000 toeschouwers in het Signal Iduna Park was Schalke meer dan een uur lang de bovenliggende partij. Jefferson Farfán maakte zijn debuut voor de ploeg uit Gelsenkirchen en wist dit op te luisteren door de 0-1 uit een strafschop te maken. Rafinha en Heiko Westermann vergrootten de zorgen voor de thuisploeg door de 0-2 en 0-3 aan te tekenen.

Schalke drukte niet verder door, waardoor Borussia via een kopgoal van Neven Subotic terug kon komen in de wedstrijd. Daarna was het aan Alexander Frei om met een fraai schot de 2-3 op het scorebord te zetten. Echter stond Frei op het moment dat hij aangespeeld werd buitenspel, maar het doelpunt werd toch goedgekeurd.

Bij Schalke kreeg Christian Pander zijn tweede gele kaart en ook Fabian Ernst mocht inrukken, waardoor het wachten was op de gelijkmaker. Deze kwam er met dank aan de arbitrage ook. Mladen Krstajic kreeg de bal ongelukkig op zijn arm, waarna de arbiter de bal op de stip legde. Frei faalde niet vanaf elf meter, waardoor beide ploegen nu op acht punten staan uit vier wedstrijden.