Beroep McLaren mogelijk "niet ontvankelijk"

Hoewel McLaren in beroep is gegaan tegen de straf die Lewis Hamilton heeft gekregen na de Grand Prix van België, heeft directeur Martin Whitmarsh er een hard hoofd in. In theorie is een beroep tegen een dergelijke straf niet mogelijk.

In Artikel 152 van het Sportief Reglement staat dat de tijdstraf het equivalent is van een drivethroughpenalty die hier opgelegd is na de race. Daar is geen beroep tegen mogelijk. Dat zegt FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper.

Doordat McLaren zich er niet bij neerlegt, zal de discussie erover nog wel even doorgaan. Bovendien is de zaak doorgeschoven naar het Court of Appeal, een instituut onafhankelijk van de FIA. "We zullen het spoedig merken", zegt Whitmarsh.

Lewis Hamilton werd bestraft na afloop van de race in Spa met 25 seconden straftijd, omdat hij een chicane had afgesneden in een gevecht met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen en die positie blijkbaar niet voldoende teruggegeven had.

Gevraagd naar de stand van zaken omtrent het ingediende beroep zegt Whitmarsh : "We zien het wel. Er is altijd wel wat twijfel in dit soort gevallen, om eerlijk te zijn. We zullen vast snel duidelijkheid krijgen. We hebben onze intentie om te protesteren duidelijk gemaakt omdat we geen andere keuze hebben. Als dit soort dingen gebeuren, dan ga je daartegen in beroep. Wat er ook gebeurt. Zaken uit het verleden spelen daarbij geen rol, het gaat er puur om wat er in Spa-Francorchamps is gebeurd."

De directeur is ervan overtuigd dat Hamilton niets fout gedaan heeft: "Zeker weten, hij liet Kimi passeren." Ook de Britse coureur zelf denkt dat de straf onterecht is.