Kovalainen niet blij na straf

Zijn drivethroughstraf heeft de McLaren Mercedes-coureur Heikki Kovalainen niet gelukkiger gemaakt. Een aanvaring - volgens de Fin typisch race-incident - met Mark Webber leverde hem de straf op. Hij had bovendien een slechte start en viel ook nog een stil in de laatste ronde.

Over zijn ongelukkige race in Spa-Francorchamps zei hij het volgende: "In de eerste bocht kwam ik in de verdrukking terecht, waardoor ik een paar posities verloor. Ik wist echter dat ik een auto had waarmee ik me weer terug naar voren zou kunnen vechten. Ik was daar lekker mee bezig, totdat ik Mark Webber tegenkwam in de laatste chicane. Ik wist dat ik veel sneller was dan hij, maar hij zag waarschijnlijk niet dat ik aan de binnenkant zat. We raakten elkaar en hij spinde. Zo gaat dat soms tijdens het racen. Hoewel het een typisch race-incident was, kreeg ik wel een straf, waardoor ik weer terugviel."

Kovalainen vocht zich weer naar voren tot in de punten, maar tegen het einde was er opnieuw pech, hij viel stil in de allerlaatste ronde. De reden? De versnellingsbak. En opnieuw was hij niet blij: "In de laatste ronden kon ik niet profiteren van het natte weer, omdat ik een paar versnellingen miste. In de laatste ronde hield mijn versnellingsbak er vervolgens helemaal mee op." Toch werd hij als tiende geklasseerd.