Force India in de achterhoede

Force India zat er tijdens de race in Spa niet goed bij. Giancarlo Fisichella had in de eerste ronde van de race een aanrijding met de Williams van Kazuki Nakajima en werd zeventiende. Adrian Sutil was in het begin van de race in gevecht met de Honda’s, maar viel later in de race terug, om in de regen nog op te klimmen naar plek dertien.

Sutil was na afloop van de race tevreden. "We hebben een sterke race gereden. Ik was betrokken bij veel gevechten en heb veel kunnen inhalen. Tijdens de laatste ronden in de regen waren we vrij snel op slicks. Ik kon Button nog inhalen, en ook nog een paar anderen."

Fisichella was na afloop van de race niet blij, maar gegeven de omstandigheden gaf hij aan dat het het maximaal haalbare was. "Nakajima spinde en kwam voor mijn wagen terecht. Ik verloor mijn voorvleugel en mijn auto liep vrij veel schade op. Ik verloor daarna veel tijd met het rijden naar de pits, omdat ik geen voorvleugel meer had en reed met een paar lekke banden. Toen ik de pits uitreed, kwam ik vlak voor de leiders in de race terecht, waarna ik wel meer dan veertig keer een blauwe vlag gezwaaid kreeg. De zeventiende plaats is echter geen slecht resulaat."