De antwoorden van .............

Vorige week konden jullie vragen stellen aan badmintonster Judith Meulendijks. We hebben de leukste naar haar gemaild en hieronder vindt je haar antwoorden.

1. Gaan we je zien in Londen over 4 jaar? Zit dat in de planning?

Ik zou er graag bij willen zijn ja.. Ik heb het afgelopen seizoen een goed niveau gehaald en nu is het zaak om die stap naar de absolute top te maken. Men moet dan ook keuzes maken; Ik ben deze zomer verhuisd naar Kopenhagen vanwege betere mogelijkheden qua trainingen en hopelijk gaat dit zijn vruchten afwerpen.(Ik train nu in Greve bij Nadia Lyduch en 3x per week bij de Deense selectie)
Ik ben eind juni geopereerd aan mijn hak en het herstel gaat erg goed..Nu is het zaak om weer in het ritme komen en mijn niveau proberen te verbeteren.. Dus stapje voor stapje! Ik bekijk het jaar voor jaar, maar het is zeker niet uitgesloten

2. Als de mogelijkheid zich aandient, zou je dan overwegen om een paar jaar fulltime in China te trainen!?

Nee dat is niet iets wat op mijn verlanglijstje staat... Ik ben wel eens op trainingsstage geweest daar en dat vond ik geweldig, maar om daar echt te gaan wonen en trainen zou niet bij mij passen.


3. Wat zal er in het badminton moeten veranderen om vaker op Studio Sport te komen? Denk aan regelwijzigingen, wijzigingen in de organisatie, waar je ook maar op komt...

Tsja, badminton is in Nederland een erg kleine sport. Ik denk dat onze sport erg onderschat wordt en ik zeg dan ook vaak tegen mensen dat ze eens moeten gaan kijken naar bv Dutch Open. Als ik die mensen daarna spreek zijn ze bijna altijd erg positief.
We hebben de puntentelling al een aantal keer gewijzigd en ik vind dat, zoals die nu is, dat onze sport erg aantrekkelijk is... Maar hoe we Studio Sport op dezelfde gedachte kunnen brengen? Geen idee...

4. Vind jij de invoering van het rallypoint systeem en de vernieuwde puntentoekenning bij competitiewedstrijden (aantal gewonnen wedstrijden staat gelijk aan het aantal punten) een verbetering?

Ik vind het rallypointsysteem een positieve verandering; alles is nu mogelijk en je ziet meer verrassende uitslagen nu. Wat betreft de competitie; Nu is elke wedstrijd extra belangrijk,want elk punt is een punt...Dus daardoor wordt het extra spannend,dus ja; een goede verandering.

5. Wat is jouw mening over alle import spelers uit China/Azië? Als ik een badminton pot op TV zie, zie ik alleen maar Chinese dames/heren die of voor China of voor een ander land zijn gaan spelen. De hele badminton wereld is een grote Chinese chaos. Waarom spelen er ook zoveel Chinese dames voor andere landen? Zo heb jij bijvoorbeeld minder kans lijkt me ook?

Tsja, je kan er heel lang over zeuren en klagen.. Maar je kan het ook zien als een kans om met toppers te trainen. En daarmee je eigen niveau te verbeteren; Zo zie ik dat. Proberen om zoveel mogelijke positieve dingen eruit te halen.

Maar natuurlijk heb ik wel eens gedacht; Wat als ze er niet waren geweest? Hoe zou het dan zijn geweest? Maar ze zijn er en dat heb ik geaccepteerd en dus is het zaak om beter te zijn dan al die andere. Het positief benaderen.

Ik denk dat sommige Chinese dames die niet door zijn gebroken in China en een kans in Europa krijgen,die met beide handen aangrijpen. Tsja, waarom zouden ze die kans weigeren? Zij zijn immers ook gek op het spelletje...

Submitter:  Bron: FOK!sport