Bahrein niet naar zaterdag

De Grand Prix van Bahrein zal zeer waarschijnlijk gewoon op zondag verreden blijven worden. Dat denkt circuitdirecteur Martin Whitaker. Hij reageert hiermee op geruchten onder de lokale bevolking, die de race het liefst naar de zaterdag zien verhuizen.

De reden hiervoor heeft een religieuze achtergrond: Bahrein is islamitisch en het weekend van moslims valt op vrijdag en zaterdag, niet zoals bij onze christelijke grondslag op zaterdag en zondag. Die zondag is in Bahrein een gewone werk- en schooldag. "Wij hopen dat de Formule 1 het in de komende jaren wil overwegen om de races in moslimlanden op de zaterdag te houden," aldus een schooldirecteur.

Whitaker acht de kans klein dat dit ook zal gebeuren. "De FIA en de Formule 1 hebben jarenlang keihard gewerkt in continuïteit te krijgen in de tijden waarop gekwalificeerd en geracet wordt. Het verplaatsen van de race naar de zaterdag zou veel problemen veroorzaken voor de organisatoren van het kampioenschap, niet in de laatste plaats met het oog op de wereldwijde uitzendschema's voor de televisie."