De Haan verwijdert Sno en Drenthe uit selectie

Royston Drenthe en Evander Sno maken geen deel meer uit van de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Foppe de Haan heeft het duo na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen niet opgeroepen.

"Met die twee erbij was het moeilijk een team te worden. Ze hebben me echt teleurgesteld," aldus De Haan. "Ik kan dit niet accepteren. Dat heb ik ze ook verteld." De Haan wilde niet kwijt op welke wijze de spelers het groepsproces negatief bëinvloed hebben.

Jong Oranje speelt op 5 september in Kerkrade de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, vier dagen later is Zwitserland in Schaffhausen de tegenstander.

Selectie

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax).

Verdediging: Daryl Janmaat en Calvin Jong-A-Pin (Heerenveen), Dirk Marcellis en Erik Pieters (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion).

Middenveld: Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson en Siem de Jong (Ajax), Kees Luijck (AZ), Jonathan de Guzman (Feyenoord).

Aanval: Roy Beerens(Heerenveen), Nordin Amrabat en Stefan Nijland (PSV), Istvan Bakx (Kortrijk), Marvin Emnes (Middlesbrough).

Submitter:  Bron: NOS-TT