Nijland naar PSV

Dit weekeinde heeft een nog onbekende club zich officieel gemeld bij FC Groningen om Stefan Nijland per direct over te nemen. Het bod dat de club heeft uitgebracht is dermate concreet en serieus dat een overgang wordt besproken

De 20-jarige aanvaller heeft in Groningen nog een contract tot medio 2012. De jonge aanvaller brak vorig seizoen door en scoorde reeds vier keer in 23 duels. Hij stond vorig seizoen nog in de belangstelling van Ajax maar wees dat aanbod af. Groningen geeft op de clubsite aan serieus rekening te houden met een vertrek van de aanvaller en verwacht een dezer dagen meer duidelijkheid te kunnen geven.


Update:
Inmiddels is bekend geworden dat Stefan Nijland FC Groningen verlaat voor PSV. De 20-jarige aanvaller verkast voor zo'n vier miljoen euro naar de landskampioen uit Eindhoven, die hiermee de zo gewenste aanvallende versterking binnen lijken te hebben.

De clubs hebben al overeenstemming bereikt over de hoogte van de transfersom. De jonge aanvaller reisde zondagavond samen met zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink naar Eindhoven en sprak daar met vertegenwoordigers van de Eindhovenaren.

Nijland gaat bij PSV een vier- of vijfjarig contract ondertekenen.