Rosberg: "Stap in goede richting"

Nico Rosberg wist zich als negende te kwalificeren, en hij is daar wel tevreden over. Kazuki Nakajima, teamgenoot van Rosberg bij Williams, kwam net niet in Q3 maar is wel blij met de elfde plaats.

Rosberg sprak na afloop: "Het was alweer een paar races geleden dat we ons in de top tien wisten te kwalificeren, dus dit is eigenlijk wel een goed resultaat voor ons. Natuurlijk doen we het liever nog beter, maar met deze negende plaats zetten we wel een stap in de goede richting. We hebben een goede strategie voor de race, dus niets is morgen onmogelijk. Het was een positieve dag en ik hoop dat ik morgen wat punten kan scoren."

De Japanner Nakajima vond het wat jammer, maar ergens vond hij het wel gunstig: "Het was een goede kwalificatie voor beide wagens. We zitten er goed bij", zei Nakajima. "Het was wel jammer om Q3 niet te halen, maar de elfde plaats is nog niet zo'n gekke plek om de race van te beginnen, omdat we nu zelf mogen beslissen met hoeveel brandstof we van start gaan. Bovendien start ik van de schone kant van de baan, dus over het geheel genomen was dit een gunstige kwalificatie."