Toro Rosso goed van start

Verrassend was de naam van Sebastian Vettel als snelste in de eerste vrije training in Valencia, maar hij gaf meteen toe dat het kwam vanwege de nieuwe banden en een lege tank. De tweede sessie bracht voor de STR-rijders een vertrouwder beeld wat plek betreft, maar ze zijn wel positief over het verloop van de dag.

"Dit was een goede dag", aldus Vettel. "Dit is een zeer interessant circuit en zeker geen typisch stratencircuit. Het is erg leuk om er te rijden en technisch zeer veeleisend. Het mag dan een beetje op Canada lijken, het is zeker iets heel anders. De bochten zijn lastig en het duurde even voordat we de juiste lijn hadden gevonden."

Sébastien Bourdais vertelde: "Het circuit is erg leuk en ik vind het prima ontworpen. Natuurlijk zal er gedurende het weekend meer grip komen, want tegen het einde van de dag was de racelijn prima, maar daarnaast was het bijzonder moeilijk. De auto is niet slecht, hoewel ik nog wel wat moeite heb met de instabiele achterkant bij het insturen van de bocht. De banden lijken zich goed te houden."