Ook McLaren optimistisch

Het team van McLaren Mercedes kan wel tevreden zijn met een vijfde en een zesde tijd, maar het is er nog niet. Toch lijken Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen zich geen zorgen te maken, ze spreken van nuttige vrije trainingen en hebben veel vooruitgang geboekt.

Hamilton had het over de vieze baan in Valencia: "Gezien de stoffigheid van het circuit, was het begin van vanochtend erg veelbelovend. Elke run ging het sneller en we gingen met een prima basis de tweede training in. In de tweede training bleken onze aanpassingen opnieuw perfect, maar het vele verkeer betekende dat het moeilijk was om een goed beeld te krijgen van de afstelling. We zijn desalniettemin in een prima vorm en ik kijk uit naar morgen."

De Fin Kovalainen vond het vooral in de morgen te vuil: "Ik vond direct een goede balans in de auto in de eerste sessie. Vanmorgen was het circuit echter nog erg stoffig, waardoor het weinig zin had om grote veranderingen aan te brengen op de auto. 's Middags maakten we die veranderingen wel en ze leken zich uit te betalen. Tegen het einde van de sessie werkte de auto prima en voelde de balans erg goed. De voortgang is bemoedigend."