Rogers/Dalhausser pakken goud

De Amerikanen Todd Rogers en Philip Dalhausser zijn olympisch kampioen geworden in het beachvolleybaltoernooi bij de mannen. De regerend wereldkampioenen klopten in de finale Marcio Araujo en Fabio Luiz Magalhaes met 2-1 (23-21,17-21,15-4).

De Brazilianen wisten in de eerste set naar een 9-3 voorsprong uit te lopen. De wereldkampioenen werden echter wakker en via enkele goede bloks wisten ze de achterstand langzaam goed te maken. De Brazilianen wisten aan het einde van de eerste set nog wel twee setpoints weg te werken, maar bij het derde sloegen de Amerikanen wel toe.

Ook in de tweede set keken de Amerikanen lang tegen een achterstand aan. Op 9-9 kwamen ze echter langszij en tot 15-15 bleven beide duo's in balans. Rogers en Dalhausser maakten in de slofase van de tweede set een aantal servicefouten en hierdoor kon het Braziliaanse duo de set naar zich toe trekken.

In de derde en beslissende set waren de Amerikanen oppermachtig. Dankzij een aantal zeer goede bloks van Dalhausser liepen de Amerikanen uit naar 9-1 en wisten de wedstrijd daarna niet meer uit handen te geven.

Submitter:  Bron: NOS-TT