Team VVCS in finale FIFPro-toernooi

Het door Henk Wisman getrainde elftal voor werkloze profs, Team VVCS, heeft vandaag de finale bereikt op het FIFPro-toernooi. Aan dit toernooi nemen vergelijkbare teams uit zes landen deel.

Team VVCS wist groep B te winnen. Na een 0-0 in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk moest de slotwedstrijd tegen Scandinavië worden gewonnen. Omdat de Fransen met 2-1 van Scandinavië hadden gewonnen, moest Team VVCS met minimaal twee goals verschil winnen om de finale te halen. Het team van Wisman slaagde in deze opdracht. Dankzij goals van Dion Esajas, Wouter van den Herik en Brian Tevreden werd het 3-0 op sportpark Middelmors in Rijnsburg.

Morgen is de finaledag. Allereerst strijden het team van Scandinavië en Zwitserland om de vijfde plaats, vervolgens maken Frankrijk en Portugal uit wie derde wordt. Team VVCS, dat Nederland vertegenwoordigt, speelt in de finale tegen Slovenië. Dit zijn wedstrijden van twee keer een half uur. Op het FIFPro-toernooi hopen de clubloze voetballers de scouts te overtuigen van hun kunnen.