Barcelona en Drogba nader tot elkaar

De kans lijkt steeds groter te worden dat Didier Drogba de nieuwe spits wordt van Barcelona. De Catalanen zijn op zoek naar een opvolger van Samuel Eto'o, die de club mag verlaten deze zomer.

Naast Drogba zijn ook Emmanuel Adebayor, Karim Benzema en Dimitar Berbatov in beeld. Adebayor lijkt echter te duur te zijn, terwijl Olympique Lyon Benzema niet wil laten gaan. De optie Berbatov is echter nog wel een concrete en ook daar lijkt Barcelona een bod op uit te gaan brengen.

De 30-jarige Drogba maakte zich vorig jaar niet populair bij Chelsea door tijdens de finale van de Champions League tegen een rode kaart aan te lopen. Bovendien liet hij al eerder merken het duidelijk niet eens te zijn met het vertrek van José Mourinho.

Drogba staat ook in de belangstelling van zijn oude club Olympique Marseille, maar die transfer lijkt niet realistisch. De Ivoriaan zelf lijkt Barcelona wel te zien zitten alleen over de contractperiode is nog geen helderheid. Barcelona wil Drogba een tweejarig contract aanbieden met een optie voor nog een jaar. De spits zelf wil een driejarig contract.