Hamilton wil winnen in Engeland

Vorig jaar werd Lewis Hamilton derde voor eigen publiek. Dit jaar is alleen het hoogste podium goed genoeg voor de Brit.

Hamilton zegt te dromen van een overwinning op Silverstone. "Het winnen van de Grand Prix van Groot-Brittannië zou zonder twijfel het hoogtepunt van mijn carrière zijn. Het lijkt me fantasisch om die race te winnen, wetende dat er zoveel mensen langs het circuit zitten die mij komen aanmoedigen. Vorig jaar kwam er ook al een luid gejuich van de tribunes, toen ik de poleposition scoorde."

Een tijdje geleden werd al bekend dat er voor het eerst sinds de opening van het circuit op Silverstone geen kaartje meer te verkrijgen is. Dat maakt dat Hamilton nog meer zin krijgt in de GP die volgende week zondag op het programma staat. "Vorig jaar kreeg ik al ongelooflijk veel steun", zei Hamilton. "Ik hoop dat er dit jaar nog meer mensen komen om mij aan te moedigen. Het is een geweldig gevoel om in je eigen land te racen en om de steun van een complete natie te voelen. Het kan je net wat meer vertrouwen geven en je op die manier net een paar tienden van een seconde sneller maken."