Kranten: Duitsland royaal beloond

De Nederlandse kranten zijn het er donderdag allemaal over eens. De Turken hadden meer verdiend, maar Duitsland blijft de koning van de 'Houdini-act'.

"Duitsland meester van laatste minuut", vindt De Telegraaf. Volgens de krant had Turkije op dit EK naam gemaakt met spectaculaire beslissende goals in de slotfase. "Gisteravond moesten de Turken echter erkennen dat de echte meesters van de slotminuut de Duitsers zijn."

"Weer die laatste minuut", kopt AD Sportwereld Pro. "Duitsers op zijn Turks naar de finale." De krant verwijst daarmee naar de drie late zeges van Turkije eerder in het toernooi. De Turken hadden volgens het AD op zijn minst een verlenging verdiend. "Dappere Turken brengen Mannschaft aan het wankelen maar missen in de slotfase de kracht voor beslissende tik."

Ook Trouw vindt dat Turkije op basis van het spel eigenlijk meer verdiend had. "Turkije brengt Duitsland wel aan het wankelen", aldus de krant, maar "Een nieuw Turks wonder blijft uit."

De Volkskrant opent op de voorpagina met een foto van ontgoochelde Turkse supporters die de wedstrijd op het Surinameplein in Amsterdam volgden. "Het is kismet, het lot. Maar we kwamen toch verder dan Nederland", tekent de krant op uit mond van een van hen. Het team van Fatih Terim is in de halve finale tegen Duitsland met eigen wapens verslagen, vindt De Volkskrant. "Duitsland werd daarmee royaal beloond voor een wel erg povere voorstelling."

De Pers bezocht een koffiehuis in de Haagse Schilderswijk. Bij de 2-2 wordt nog gesproken over een 'Turks wonder', maar na afloop is het 'Turkse sprookje' over. "Duitsland wint op z'n Duits - of Turks?", staat er boven het serieuzere wedstrijdverslag.