Dekker ontgoocheld over besluit

Thomas Dekker heeft ontgoocheld gereageerd op het besluit van de Rabo-leiding om de renner niet mee te nemen naar de Tour de France.

Dekker heeft een telefoontje van Erik Breukink gekregen over de beslissing. Hij heeft verder niks gehoord van bijvoorbeeld rennerregiseur Erik Dekker, die de renners intensief begeleidt. Thomas Dekker is daar teleurgesteld over. "Is dat dan normaal, dat er geen enkel teken van leven komt?" vraagt hij zich dan ook hardop af in het AD. De renner kreeg wel steun van de ploegmaten Laurens ten Dam en Michiel Elijzen.

"Het is een klotesituatie," zegt de renner. "Neem nou maar van mij aan dat ik geen slechte Ronde van Frankrijk zou hebben gereden. Wat moet ik er verder van zeggen? Ik probeer nu mijn hoofd wat leeg te maken, tot rust te komen en me daarna te concentreren op volgende doelen."

Het mislopen van de Tour is geen goede voorbereiding op de Olympische Spelen. Volgens Dekker is die echter niet heilig. "De Tour is niet heilig, hoor. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden toch? Ik zal in elk geval wat beter uitgerust aan de start staan in China dan wanneer ik drie weken tegen mijn limiet aan fiets." Hij geeft ook als voorbeeld dat renners als Levi Leipheimer en Paolo Bettini ook geen Tour rijden.