Petr Cech ruziet met nieuwe bondscoach

Tsjechië moest na de poulefase afscheid nemen van het EK nadat het met 3-2 verloor tegen Turkije. Een blunder van doelman Petr Čech zorgde voor de 2-2 en bondscoach Vlastimil Kostal houdt de doelman dan ook openlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling op het EK.

"Ik heb allang toegegeven dat het een fout van mij was," zegt Čech over de kwestie. "Dat zal ik ook nooit ontkennen. Maar de openlijke kritiek van Kostal geeft aan dat de man totaal niet in het teambelang denkt. Dat geldt helaas voor meer mensen binnen de Tsjechische voetbalbond. In slechte tijden staan ze totaal niet achter het elftal. Ze keren zich zelfs van ons af en willen geen verantwoordelijkheid dragen voor de slechte resultaten. Persoonlijk ben ik daar erg teleurgesteld over."

Čech is wel blij met de steun die hij ontvangen heeft van zijn ploeggenoten: "Hun reacties gaven aan dat we wel degelijk een hecht team vormen. We winnen met z'n allen en we verliezen met z'n allen. Kostal is blijkbaar de enige binnen de nationale ploeg die alleen maar bleef winnen en nooit een wedstrijd heeft verloren."