"Nakajima ook volgend jaar een stoeltje"

Japanner Kazuki Nakajima zal ook volgend jaar een stoeltje hebben in de Formule 1. Dat zegt Williams-teambaas Frank Williams. De 23-jarige coureur kent een aardig seizoen, en kan goed meekomen meet zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Nakajima is bezig aan zijn eerste volledige seizoen en staat met zeven punten op de elfde plaats in het kampioenschap. Rosberg staat met maar één puntje meer een plekje hoger op de tiende plek. Bij de Grand Prix van Frankrijk finishte de Japanner zelfs net voor de Duitser, hij werd vijftiende en Rosberg zestiende.

"Ik denk dat Kazuki nog een lange toekomst heeft in de Formule 1", zei Williams zondag in Frankrijk. "Hij is erg intelligent en raakt nooit in paniek. Hij heeft nog wel veel te leren, maar dat weet hij zelf ook."

Nakajima heeft nog geen contract voor het volgend jaar, maar Frank Williams denkt dat hij wel voor de renstal blijft rijden, of mogelijk naar Toyota gaat. Hij maakte daar eerder deel uit van het rijdersprogramma. "Ik denk dat hij volgend jaar bij een van deze twee teams zit", aldus Williams.