Van Basten: "Tegen Rusland, niet tegen Hiddink"

Het kwartfinaleduel tussen Nederland en Rusland wordt hoe dan ook een speciale gebeurtenis voor het Nederlandse voetbal. Nog nooit trad Oranje op een eindtoernooi aan tegen een land met een Nederlander aan het roer.

Bondscoach Marco van Basten vindt echter dat er teveel de nadruk wordt gelegd op de Varssevelder. "We spelen tegen Rusland, niet tegen Guus Hiddink," zei Van Basten vrijdag tijdens een persconferentie.

De bondscoach was verder goed te spreken over de Russische ploeg. "Zij zijn offensief sterk, het is een ploeg met veel loopvermogen en daarbij ook nog eens een paar hele goede voetballers."

"Rusland is de afgelopen wedstrijden steeds beter gaan spelen. We hebben het over twee ploegen die aanvallend zijn ingesteld, dat moet een mooie wedstrijd kunnen worden."

Begin 2007 won het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen het Rusland van Hiddink met 4-1. Van Basten hecht echter totaal geen waarde aan dat duel. "Die wedstrijd en de uitslag zeggen me niet zoveel. Het is alweer even geleden en zij kwamen net uit de winterstop."