Engelaar vrijwel zeker naar Schalke 04

Het is zo goed als zeker dat Orlando Engelaar naar Schalke 04 gaat. De middenvelder van FC Twente, die zaterdagavond een prima wedstrijd met het Nederlands elftal speelde, zal voor drie of vier seizoenen naar de nieuwe club van Fred Rutten vertrekken.

"Als de clubs eruit komen - en dat hoop ik wel - gaat mijn voorkeur uit naar Schalke 04," aldus de 28-jarige Engelaar. De keuze van Schalke 04 heeft te maken met de coach die daar actief zal zijn. "Fred heeft me de kans gegeven om me te ontplooien. Hij haalde me op toen ik bij Racing Genk in een mindere periode zat."

"Hij zei me dat ik als schaduwspits een goede voetballer in Nederland kon worden. Als controleur zag hij een grotere, internationale toekomst voor me weggelegd." Het inzicht van Rutten was dan ook goed dit geval. De boomlange speler heeft een geweldig seizoen bij FC Twente meegemaakt en was zelfs medeverantwoordelijk voor plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Het bedrag dat de club uit Duitsland zal moeten neerleggen is rond acht miljoen euro.