FIFA dreigt Spanje met uitsluiting

De Spaanse regering moet zich niet langer bezighouden met het beleid van de Spaanse voetbalbond. De FIFA eist dat de regering zich niet langer bemoeit met voetbalzaken. De FIFA dreigt met uitsluiting van Spaanse ploegen voor internationale duels.
Sepp Blatter, de hoogste baas van de Wereldvoetbalbond, liet in Madrid weten dat het bestuur binnen zes uur kan besluiten tot een algehele schorsing van de Spaanse voetbalbond (RFEF). Mocht het wel zover komen dan wordt Spanje tot nader order geschorst voor alle internationale wedstrijden, inclusief het komende Europees kampioenschap, de Champions League en de UEFA Cup.

"De verantwoordelijke politici moeten inzien welk risico ze nemen. We hebben eerder in Portugal en Griekenland met succes de invloed van de politiek bestreden. Dat zullen we nu in Spanje weer doen. Als het erop aan komt, hebben we meer macht dan de Verenigde Naties", aldus Blatter.

Een maatregel van de Spaanse regering, die voorschrijft dat alle Spaanse sportbonden die zich niet voor de Olympische Spelen hebben gekwalificeerd, voor de zomer verkiezingen moeten houden om een nieuw bestuur te kiezen is de aanleiding voor het dreigement van de FIFA. Hiermee is de Spaanse voetbalbond het niet eens. Die wil pas in de herfst overgaan tot verkiezingen. Blatter benadrukte dat mocht de Spaanse regering het plan van de voetbalbond niet accepteren dat de FIFA de schorsing dan resoluut zal uitspreken.