Liuzzi: "Geen problemen met Berger"

Afgelopen week zou Vitantonio Liuzzi tijdens een interview met het blad Autosprint hebben uitgehaald naar Scuderia Toro Rosso-teambaas Gerhard Berger, aangezien hij komend seizoen geen racestoeltje heeft. De Italiaan heeft gezegd dat het betreffende verhaal door de media uit zijn verband is gerukt.

"De relatie was aan het eind van het jaar eigenlijk best goed. Aan het begin was er wel wat spanning, maar daarna hebben we een goede relatie opgebouwd," liet Liuzzi in een reactie weten. "Gerhard wist de hele tijd al dat hij Sebastien Bourdais wilde hebben. De komst van Sebastian Vettel maakte het wat lastiger en Berger vond het een betere beslissing om hem te behouden. Ik heb hier echter geen slecht gevoel over. Er is geen conflict. Dit hoort nou eenmaal bij de Formule 1."

Ook zou Liuzzi hebben gezegd dat een eventuele overgang naar Red Bull tegen werd gehouden door Adrian Newey, technisch directeur van Scuderia Toro Rosso. Deze uitspraken zijn inmiddels ook naar het land der fabelen verwezen. "Er was wel het plan om me naar Red Bull te halen, maar ik heb niet iedereen in het team overtuigd. Ik denk dat Adrian een van die mensen was. Het is alleen niet zo dat hij mijn komst daadwerkelijk tegen heeft gehouden. Ik ben er verder niet boos over."

Verder is de nieuwbakken testrijder van Force India duidelijk over zijn toekomst. "Mijn doel is natuurlijk om in 2009 weer te racen in de Formule 1. Ik doe daar veel moeite voor en ik voel dat mijn rol bij Force India positief is. Ze geven me veel kansen en ik kan veel kilometers maken. Ik zal dit jaar mijn best doen om de auto te beter te maken, want ik denk dat het team in 2009 een flinke stap vooruit kan maken."