De 'prestaties' van Ernie Brandts

NAC Breda is momenteel bezig aan één van de beste seizoenen uit de clubgeschiedenis. De Bredanaars laten clubrecord na clubrecord sneuvelen. Toch moet trainer Ernie Brandts aan het eind van dit seizoen het veld ruimen. Een overzicht van de cijfertjes tot nu toe.

Na afloop van de wedstrijd tussen NAC en FC Utrecht verpulverde NAC het record met langste zegereeks. In het seizoen 1958/1959, 1960/1961, 2001/2002 en 2002/2003 wist het vijf keer te winnen nu staan de Brabanders op zes achter eenvolgende overwinningen. Als we momenteel de resultaten van het nog maar korte jaar 2008 naast elkaar zetten is NAC koploper met 19 punten geen van de Eredivisie ploegen heeft meer punten.

Jelle ten Rouwelaar wist het meest de nul te houden in de Eredivise. In maar liefst twaalf wedstrijden wisten de tegenstander niet te scoren. PSV-doelman Heurelho Gomes kwam tot nu toe tot elf maal. Ook komende zondag kan er weer een mijlpaal worden behaald. Mocht Jelle ten Rouwelaar 88 minuten lang niet gepasseerd worden dan is hij de minst gepasseerde keeper van Nederland in dit seizoen. Gomes heeft dit record momenteel nog in bezit en wist 514 minuten lang geen doelpunt tegen te krijgen.

Submitter:  Bron: FOK!sport / de Rat