Terugblik zondaghoofdklasse

Gisteren werd de vijftiende ronde gespeeld van het seizoen 2007/2008 in de zondaghoofdklasse. En zoals elke week, ook deze week een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

In de Hoofdklasse A won koploper Hollandia met 0-5 bij Türkiyemspor, terwijl de achtervolgers Haaglandia en Argon punten morsten. Ivo Rottiné scoorde tweemaal namens de Hoornse club.

Haaglandia liet zich verrassen bij VUC. Kenepa en een eigen doelpunt van Van Otterloo bezegelden het lot voor de Rijswijkers, die nog wel op voorsprong waren gekomen via Mourad. Hollandia en Haaglandia hebben nu evenveel punten, maar Hollandia moet nog drie wedstrijden inhalen.

Het degradatieduel tussen DCV en DWS leverde een doelpuntloos gelijkspel op. Een resultaat waar beide ploegen niets mee opschieten, want de achterstand op de clubs boven hen blijft groot.

AFC haakte weer aan bij de grote subtop door concurrent Elinkwijk op eigen veld met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt werd gescoord door Robert Gehring. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met een man minder. Bij AFC werd Wout Meulemans van het veld gestuurd en bij Elinkwijk kreeg Adil Mahadi rood.

In de Hoofdklasse B zorgde rode lantaarn drager Geldrop voor een stunt door koploper UNA op een 1-1 gelijkspel te houden. De eindstand stond bij de pauze al op het bord. DESK profiteerde niet van de halve misstap van de koploper. De ploeg uit Kaatsheuvel ging in Breda met 3-1 onderuit tegen Baronie.

SV Meerssen profiteerde wel van de misstappen van de nummer een en twee. Meerssen won met 2-0 van Dijkse Boys door twee doelpunten van Michael Ramakers.

Papendrecht had bovenin goede zaken kunnen doen maar speelde tegen laagvlieger UDI '19 een slechte wedstrijd en bleef thuis op 1-1 steken.

De wedstrijden Gemert - Deurne en Cuijk - EVV werden afgelast.

In Hoofdklasse C deden De Treffers en Achilles'29 goede zaken. Beide clubs wonnen met 3-0 van respectievelijk De Bataven en Sportclub Enschede en gaan gezamelijk aan de leiding. Beide medekoplopers, WKE en F.C. Lienden, kwamen niet in actie, omdat het veld in Emmen werd afgekeurd.

HSC '21 rukte naar de zesde plaats door een 4-0 overwinning op Sneek. Sneek zag door de nederlaag WSV voorbij komen. WSV won in en tegen Rheden met 4-2. SVBO was van de onderste vier, de enige club die een punt pakte. Thuis werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Babberich.