Jaaroverzicht 2007: De onverwachte titel voor Kimi

Wie had gedacht dat Kimi Räikkönen nog wereldkampioen zou kunnen worden? De Fin, die de opvolger van Michael Schumacher moest worden bij het team van Ferrari, won in Australië de race. Maar de daaropvolgende races was het Lewis Hamilton die constanter was dan Räikkönen. We zijn aangekomen in Japan waar Lewis Hamilton de overwinning greep en Räikkönen een derde positie opeiste. Maar met nog twee races te gaan en zeventien punten achterstand op Lewis Hamilton lijkt het een onmogelijke opgave om de titel te pakken. Theoretisch bestond die kans nog wel.

In China profiteerde Räikkönen maximaal van de fout die Hamilton gemaakt heeft. Dat betekent dat de beslissing in het kampioenschap pas over twee weken in Brazilië zal vallen. In Brazilië had Räikkönen een betere start en kon het spoor van teamgenoot Felipe Massa goed volgen. Fernando Alonso haalde Hamilton gelijk in en de Brit schoot van de baan op het moment dat hij de Spanjaard weer wilde passeren. Hamilton viel terug naar de zevende positie in de wedstrijd en moest een inhaalrace rijden om terug vooraan in de wedstrijd te komen.

Opeens viel Hamilton helemaal stil en vervlogen zijn titelaspiraties. Hij viel terug naar de achttiende positie uiteindelijk knokte Hamilton zich terug naar een zevende positie in de race maar dat bleek niet genoeg te zijn om de titel bij Räikkönen weg te houden.

Na de race bleek dat de wagen van Rosberg en de beide BMW's afweken van de toegestane temperatuur van de brandstof en McLaren ging in beroep. Uiteindelijk duurde het tot half november voordat Kimi Räikkönen officieel tot wereldkampioen werd uitgeroepen.

Submitter:  Bron: FOK!sport