Wetzel: "We groeien naar Eredivisie-niveau"

Andre Wetzel, trainer van VVV-Venlo, gaf na het duel tegen FC Twente (1-1) van gisteren toe dat de thuisploeg beter was. De oefenmeester vervolgde dat direct met de uitspraak dat hij erg blij was met het behaalde punt, wat door de inzet van zijn ploeg werd binnen gehaald.

"We hebben laten zien dat we naar het niveau van de Eredivisie aan het toe groeien zijn," aldus een trotse Wetzel. Vooral in de eerste 45 minuten was VVV-Venlo bijna gelijkwaardig aan FC Twente. "Twente kan heel goed voetballen, maar is ook een ploeg waartegen je kunt voetballen. Voor rust deden we dat heel aardig, verdedigden we vooruit."

In de tweede deel van de wedstrijd ging het wat minder goed. Wetzel: "In de tweede helft liepen we teveel achteruit. Het hart van onze defensie maakt nu het verschil in vergelijking met het begin van het seizoen. Maar ik ben erg blij met dit punt."

Danny Wintjes, doelman van de Limburgse formatie, kreeg een compliment van zijn trainer. Hij participeerde een aantal keer goed, waardoor FC Twente niet tot scoren kwam. Dat was ook de reden waarom Fred Rutten, trainer van de ploeg uit Enschede, minder gelukkig was met het gelijkspel.

"We hebben al in de eerste helft drie, vier kansen gekregen, waarvan een paar 100% kansen," aldus de trainer. "Na rust kregen we nog een reeks. We werden er niet onrustig van, wat positief is. Evenals het feit dat we steeds meer kansen weten te creëren. Hij mocht er alleen niet in. Heel vervelend voor de supporters."

Submitter:  Bron: SP!TS (papieren editie)