Uitslag Arsenal - Chelsea

Arsenal heeft de topper tegen Chelsea, die vanmiddag werd gespeeld, met 1-0 gewonnen. De enige treffer werd door een voormalig speler van Chelsea, William Gallas, gemaakt. De ploeg van trainer Arsene Wenger gaat door de zege aan de leiding in het Premiership.

Alan Wiley, die het duel in goede banen moest leiden, had zijn handen vol aan de 22 spelers die op het veld stonden. Zij hadden het namelijk op elkaars ledematen voorzien, wat uiteindelijk tien gele kaarten en twee geblesseerde spelers opleverde. John Terry en Emmanuel Eboué waren het slachtoffer hiervan en moesten het veld vroegtijdig verlaten.

Arsenal was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij. Chelsea moest het voornamelijk van toevalsacties hebben. De enige treffer van het duel kwam per ongeluk tot stand. In de blessuretijd van de eerste 45 minuten miste doelman Petr Cech de bal, nadat Cesc Fabregas een hoekschop had genomen. Hierna was het voor Gallas een koud kunstje om de bal in het lege doel te koppen.

Na de treffer leunde Arsenal achterover en loerde op een eventuele counter. Direct gevolg was dat Chelsea moeite moest doen om in scoringspositie te komen en beperkte zich daarom tot een aantal schoten van afstand. Shaun Wright-Phillips was nog het dichtst bij een doelpunt, nadat Gallas de bal miste. De speler van Chelsea wist het net echter niet te vinden.

De thuisploeg was via Robin van Persie, Emmanuel Adebayor en Fabregas nog gevaarlijk, maar een treffer leverde dit niet meer op. Ook Cech stond nog een aantal keer zijn mannetje toen de bal tussen de palen dreigde te komen. Toch was de misser van de sluitpost in de eerste helft fataal voor The Blues.


Karakteristieken

Arsenal - Chelsea 1-0
45’ Gallas 1-0

Toeschouwers: 60.139
Scheidsrechter: Wiley
Stadion: Emirates Stadium
Gele kaart: Kolo Touré, Eboué, Fabregas, Flamini, Adebayor (Arsenal), Terry, Mikel, Lampard, Ben Haim, J. Cole (Chelsea)

Opstellingen

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Kolo Touré, Clichy, Eboué (van Persie/69), Fabregas, Flamini, Rosicky, Adebayor (Bendtner/90), Hleb (Silva/77)

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Alex, Terry (Ben Haim/38), A. Cole, Wright-Phillips (Kalou/75), Makélélé (Pizarro/65), Mikel, Lampard, J. Cole, Sjevtsjenko

Submitter:  Bron: FOK!sport