Ongeregeldheden domineren Serie A

Ongeregeldheden tijdens Atalanta Bergamo – AC Milan en rellen tussen supporters van Juventus en Lazio Roma trokken alle aandacht naar zich toe in de Italiaanse Serie A. De twaalfde speelronde was er één met een zwarte rand met één dode tot gevolg.

Opnieuw eisten randzaken alle aandacht op in Italië. Tijdens ongeregeldheden tussen fans van Juventus en Lazio Roma liep het uit de hand. In Arezzo werd een Lazio Roma-supporter doodgeschoten op een parkeerplaats langs de snelweg. Lazio-fans waren onderweg naar Milaan om de ontmoeting tegen Internazionale bij te wonen. Juve-fans waren op weg naar Parma. Het slachtoffer, de 26-jarige Gabriele Sandri, is een bekend DJ en supporter van Lazio Roma. Hij werd door een politiekogel getroffen en overleed aan de opgelopen verwondingen. Supporters van Lazio Roma die al in Milaan waren gearriveerd zochten de confrontatie met de politie. Ook Internazionale-supporters lieten zich niet onbetuigd en gooiden gezamenlijk met de Lazio-fans stenen en andere voorwerpen naar de politie.

Later op de middag was het ook onrustig op andere velden, meerdere agenten liepen verwondingen op tijdens ongeregeldheden. Het duel Atalanta Bergamo – AC Milan werd al na zeven minuten gestaakt nadat Atalanta-supporters de glazen wand die tussen hen en het veld in stond vernielden. Pogingen van de spelers om de eigen supporters tot bedaren te brengen liepen op niets uit. De politie, die eerder al op moest treden tegen AC Milan-supporters, moest traangas inzetten.

De wedstrijd tussen Lazio Roma en Internazionale werd door de Italiaanse voetbalbond tot nader order uitgesteld. Alle andere wedstrijden begonnen tien minuten later dan gepland.