Toyota belooft verbetering

De prestaties van Toyota vielen het afgelopen seizoen zwaar tegen. In totaal behaalde het team dit jaar 13 WK-punten en in 2006 waren de prestaties ook mager met 35 WK-punten. Toyota belooft verbetering met een nieuwe auto: de TF108.

Het Japanse team kwam in 2002 het F1-circus binnen en sindsdien rijdt het team voortdurend in de middenmoot. Met een vernieuwde auto wil Toyota de ultieme poging wagen om verder naar voren te komen. "Onze auto in 2008 zal enorm verschillen van de huidige bolide", zo vertelt Toyota chassismanager Pascal Vasselon. Revolutionair wil Toyota de nieuwe auto echter niet noemen. "De nieuwe bolide is de uitkomst van een verbeteringsproces met ervaringen die wij het afgelopen seizoen hebben opgedaan."

Naast Toyota zijn ook Renault, Williams en BMW dit jaar al vroeg gestart met het ontwikkelen van de auto voor volgend jaar. "In Fuji hebben wij de laatste update opgeleverd voor de huidige auto. Sinds januari dit jaar zijn wij al bezig met de nieuwe auto en volgens mij volgen wij daarmee dezelfde planning als de andere teams", aldus Vasselon.