Alonso vertrekt bij McLaren

De Spaanse krant Marca weet te melden dat Fernando Alonso later vandaag zijn vertrek bij McLaren Mercedes bekend zal gaan maken.

De afgelopen dagen zijn er voortdurend onderhandelingen geweest tussen beide partijen. McLaren en Alonso wisten echter niet tot een overeenstemming te komen voor het volgend seizoen, aldus de Spaanse krant. Een andere Spaanse krant, AS schreef donderdag dat Fernando Alonso alleen door McLaren-teambaas Ron Dennis wordt losgelaten als de Spanjaard gaat rijden voor een privéteam zoals Williams, Toro Rosso of Red Bull.

Het meest recente gerucht is momenteel dat Alonso eerst zal gaan tekenen bij een kleiner team om vervolgens een opening te vinden bij Ferrari. Het waarschijnlijke vertrek van Fernando Alonso zal echter voor niemand een verrassing zijn. Teambaas Ron Dennis kan niet meer door één deur met Alonso en de relatie met teamgenoot Lewis Hamilton is nooit echt goed geweest.

In de Engelse sensatiekrant The Sun vertelde Hamilton dat het niet opbouwen van een goede werkrelatie vooral aan Alonso lag. "Toch koester ik geen wrok. Ik was er teleurgesteld over dat onze relatie, om wat voor reden dan ook, niet verbeterde. Want ik bewonder Alonso", aldus Hamilton.


Update 13:20

Zoals al werd verwacht is door McLaren Mercedes officieel bekend gemaakt dat Fernando Alonso het team zal gaan verlaten. Volgens beide partijen is het vertrek van Alonso het beste voor zowel het team als de coureur. "Al sinds ik een klein kind was wilde ik graag voor McLaren rijden, maar soms gaan dingen niet zoals wij dat graag zouden willen", aldus Alonso. "Mijn mening is en blijft dat McLaren Mercedes een fantastisch team is. Door het nemen van de beslissing om het team te verlaten kan iedereen zich focussen op het volgende seizoen. Ik wens het team al het beste voor in de toekomst."

"Iedereen bij McLaren Mercedes wil Fernando het beste wensen voor in de toekomst", aldus teambaas Ron Dennis. "Hij is een geweldige rijder, maar om de één of andere reden werkte de combinatie McLaren en Fernando niet goed. Wij geloven dat dit het beste is voor beide partijen en wij zullen ons gaan richten op het kampioenschap volgend jaar."