Uitslagen Engeland speelronde 11

Dit weekend werd de elfde speelronde gespeeld in de Engelse Premier League. Hieronder de statistieken.

Chelsea - Manchester City
Chelsea blijft uitstekend presteren. Gisteren werd met 6-0 over Manchester City heengewalst. Hierdoor naderde Chelsea het goed presterende City nu tot op één punt.

Na een kwartier spelen was het middenvelder Essien die de score opende. Drogba zorgde vervolgens voor de 2-0 ruststand. In de tweede helft bleek het verzet van Manchester City, dat tot vandaag slechts twee Premier League-wedstrijden verloren had, gebroken. Drogba, Cole, Kalou en invaller Shevchenko maakten het halve dozijn vol.

Manchester United - Middlesbrough
Regerend landskampioen Manchester United maakte thuis geen fout tegen Middlesbrough. Nani opende de score al na twee minuten. De Portugees poeierde de bal van zeker 25 meter tegen de touwen. Middlesbrough kwam vlot langszij nadat Jeremy Aliadieri raakt kopte. Nog voor rust herstelde Wayne Rooney de marge de 2-1 binnen te schieten

In de tweede helft eiste Rooney de hoofdrol op als aangever, bij beide treffers van Carlos Tévez was hij betrokken. Bij de eerste zette hij de Argentijn vrij met een hakballetje en de 4-1 kwam via een rush en pass van Rooney.

Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers
Ook zonder trainer Martin Jol weten de Spurs niet te winnen. Vanmiddag ging het met 2-1 onderuit tegen Blackburn Rovers.

The Spurs waren na rust nog wel op voorsprong gekomen. Robbie Keane scoorde uit een strafschop na een tackle op Aaron Lennon. Blackburn kwam via Benni McCarthy tien minuten later langszij. Het leek 1-1 te blijven, maar ver in blessuretijd verschalkte Christopher Samba doelman Radek Cerny, die de voorkeur had gekregen boven Paul Robinson.

Liverpool - Arsenal
Arsenal en Liverpool speelde op Anfield Road met 1-1 gelijk. Het duel kenmerkte zich door een ongekend hoog tempo en was dan ook een lust voor het oog.

In de zesde minuut kwam Liverpool op voorsprong. Gerrard schoot een vrije trap van ruim zeventien meter snoeihard achter de kansloze Almunia. Na de goal werd er niet meer gescoord in de eerste helft. Emmanuel Adebayor was wel tot tweemaal toe dichtbij voor de bezoekers, terwijl Dirk Kuyt en Gerrard gevaarlijk waren voor de thuisploeg.

Na rust was er een opgelegde kans voor Cesc Fabrégas, maar de Spanjaard schoot voor een leeg goal hoog over. Tien minuten voor tijd was het Fabrégas die alsnog voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Een steekpass van Alexandr Hleb werd met een puntertje tegen de netten gewerkt door de jonge Spanjaard.

Arsenal was vier minuten voor tijd nog zeer dicht bij de overwinning. Fabrégas schoot vanaf een meter of zestien op de paal en de rebound op een leeg doel was niet besteed aan Nicklas Bendtner.