Toro Rosso verliest hoger beroep

De tijdstraf van 25 seconden voor Vitantonio Liuzzi tijdens de Grote Prijs van Japan, blijft gehandhaafd. Hierdoor verloor Scuderia Toro Rosso het hoger beroep tegen deze sanctie. Het directe gevolg is dat Spyker F1 het eerste WK-punt van het seizoen mag houden.

Liuzzi kreeg deze sanctie, omdat hij tijdens een gele vlag-situatie Adrian Sutil inhaalde. Afgelopen vrijdag werd het hoger beroep in Frankrijk behandeld. Tijdens deze zitting werd de wedstrijdleiding in het gelijk gesteld, waardoor de straf gehandhaafd blijft. De coureur van Spyker behoudt nu de achtste positie, die recht geeft op het eerste WK-punt voor zijn ploeg.

De FIA liet het volgende door middel van een statement weten: "Op 12 oktober werd in Parijs het hoger beroep behandeld. Na een rapport van de racedirecteur besloot de wedstrijdleiding een tijdstraf van 25 seconden op te leggen aan Vitantonio Liuzzi wegens het inhalen van een andere deelnemer, terwijl er gele vlaggen over het circuit hingen. Na uitleg van beide partijen en het bestuderen van documenten en ander bewijs, heeft het Hof het besluit van de wedstrijdleiding gehandhaafd."