Jans: "We kunnen geschiedenis schrijven"

FC Groningen speelt donderdagavond de return tegen Fiorentina in het kader van de UEFA Cup. De Groningse formatie, onder leiding van Ron Jans, kan in Florence overigens geschiedenis gaan schrijven. Dan zal de ploeg wel moeten winnen.

Twee weken geleden speelden FC Groningen en Fiorentina in het Euroborg-Stadion al tegen elkaar. Toen werd het uiteindelijk 1-1. Toch bestempelde Jans de Italiaanse ploeg als favoriet. "Ik denk dat deze ploeg in staat is om de UEFA Cup te winnen", aldus de oefenmeester. "Ik denk niet dat FC Groningen dat kan. Maar we moeten er wel in geloven dat we een historisch resultaat tegen Fiorentina kunnen neerzetten. Anders zijn we bij voorbaat kansloos."

Jans hoopt overigens dat het stadion van Fiorentina, waar 45.000 toeschouwers in kunnen, uitverkocht zal zijn. "Of je nu thuis of uit speelt, je moet altijd van het publiek houden. Spelen in een vol stadion is voor een voetballer het mooiste dat er is. Overigens vind ik de Euroborg mooier en is ons veld ook van betere kwaliteit. Maar dat mag de pret niet drukken. We moeten boven alles van deze wedstrijd genieten."

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Van Loo; Silva, Sankoh, Kruiswijk en Stenman; Meerdink, Lovre, Lindgren en Levtsjenko; Berg en Nevland