Punten veertiende ronde

De Grand Prix van België zag een dubbelslag voor Scuderia Ferrari. Of dat ook verschuivingen in de F1manager tot gevolg heeft, lees je hieronder.

Er zijn aardig wat strafpunten uitgedeeld in deze ronde. Allereerst krijgt de Renaultmotor tien strafpunten voor de motorwissel van Fisichella. De BMW-motor blijft, ondanks de wissel van Kubica's krachtbron, deze minpunten bespaard, omdat deze motorruil al vóór de start van de kwalificatie plaatsvond. Verder leverden vier van de vijf uitvallers in de race strafpunten op, te weten het Hondachassis (Button), het Red Bull-chassis (Coulthard), het Toro Rosso-chassis (Vettel) en de Toyotamotor van Williams (Wurz).

Grote winnaar van deze veertiende ronde is qwox, met 448 punten. De tweede plaats werd gedeeld door Ared, oinie en Teddi. Zij behaalden ieder 439 punten.

In het totaalklassement bouwt Toontje_Lager met 4406 punten zijn voorsprong uit. Droid maakte met 4396 punten de sprong naar de tweede plaats, de derde plaats wordt, met 4366 punten, gedeeld door Binki en MadKiloClosed.

Bij de subleagues is de ronde gewonnen door Antropogenetica. Zij scoorden 400 punten. Interxion F1 team werd tweede met 396 punten, op één punt gevolgd door Team holland.

In het subleagueklassement blijft Team holland met 4202 punten stevig in het leidende zadel. Racing Team X-fi staat nu op 4103 punten en blijft daarmee tweede. De n00bs stijgen een plaatsje naar positie drie, met 3820 punten.

De teams voor de Grand Prix van Japan kun je samenstellen tot 29 september 00:01 uur. Hierna kun je gewoon blijven wijzigen, maar die wijzigingen tellen dan pas voor de volgende race mee.

Submitter:  Bron: FOK!sport