Uitslagen Spanje speelronde 3

In Spanje is dit weekend de derde speelronde van de Primera Divisin afgewerkt. Kampioen Real Madrid maakte net als Sevilla geen fout, terwijl Barcelona opnieuw punten liet liggen.

Real Madrid kreeg het gepromoveerde Almera op bezoek. Wesley Sneijder was de enige Nederlander in de basis bij de Koninklijke. Almera moest lvaro Negredo missen; de huurling van Real mag volgens zijn contract niet tegen de Madrileense club uitkomen. De wedstrijd zelf verliep niet echt moeilijk voor de thuisploeg. Javier Saviola, die Ruud van Nistelrooij verving, bepaalde met een ingetikte rebound de ruststand op 1-0. Na rust verdubbelde Sneijder de marge, door opnieuw een vrije trap binnen te schieten. Dit was nadat Albert Crusat van Almera al een twijfelachtige rode kaart had gekregen. Een kwartier voor tijd bracht Kalu Uche de spanning nog enigszins terug, maar invaller Gonzalo Higuan besliste de wedstrijd vlak voor tijd: 3-1.

Valencia begon moeizaam aan het nieuwe seizoen, en dat de vorm ontbrak bleek ook weer tegen het eveneens gepromoveerde Real Valladolid. Al na tien minuten kregen Los Ches het deksel op de neus in het eigen Mestalla; Daniel Ngom Kome verschalkte de Spaanse doelman Santiago Caizares. Ondanks dat het allemaal niet soepel verliep was de thuisploeg wel de betere. Dat resulteerde op een kwart van het duel in de gelijkmaker van Fernando Morientes, die een rebound mocht afronden. In de nnalaatste minuut kreeg Valencia eindelijk loon naar werken. David Silva loste een schot op doel, en zag deze via een tegenstander in het doel van de kansloze Ludovic Butelle, gehuurd van Valencia, belanden.

Sevilla speelde zijn eerste wedstrijd in de competitie na het tragische overlijden van Antonio Puerta. Het deed dat thuis tegen Recreativo de Huelva. Na opnieuw een eerbetoon aan de overleden spelen bleek dat Sevilla aan kracht niets had ingeleverd. De bezoekers werden genadeloos aan de kant geschoven. Al na twaalf minuten opende Aleksandr Kerzhakov de score. Nog voor rust was Frdric Kanout verantwoordelijk voor de 2-0. De Malinees tekende tien minuten na de thee aan voor de derde treffer. Een minuut daarna mocht Aitor namens Recre iets terug doen. Het mocht echter niet baten; Kerzhakov maakte de 4-1 een paar minuten nadat hij een strafschop, versierd door Arouna Kon, over schoot.

Barcelona begon niet optimaal met vier punten uit twee duels. Ook uit bij Osasuna ging het allemaal niet van harte. Aan beide kanten werden er volop kaarten verzameld, hetgeen er voor zorgde dat de kansen schaars waren. De beste kansen waren voor Barcelona, maar de scherpte voor de goal ontbrak in Pamplona. Ook de jeugdigde talenten Giovani dos Santos en Bojan Krkic waren niet in staat de ban te breken namens Bara. Osasuna kwam er af en toe aardig uit, maar konden evenmin profiteren van de ruimte.