Van Marwijk: "Roda JC maakt het ons lastig"

Bert van Marwijk is van mening dat Feyenoord vooralsnog geen favoriet voor de titel is. De oefenmeester liet dit zondag, na afloop van het duel tegen Roda JC (3-1), weten. Volgens hem is het nog veel te vroeg om daar over te oordelen.

Van Marwijk liet weten dat de Rotterdamse ploeg in de eerste helft niet als titelkandidaat speelde. Roda JC stond tijdens de rust nog met 1-0 voor. "Roda JC maakte het ons verrekte lastig. We waren ook verrast door hun speelwijze. Twee spitsen in plaats van drie. Daar moesten we even aan wennen."

De trainer was wel tevreden over het vertoonde spel in de tweede helft. "We hadden een beetje geluk met die handsbal van Kah waardoor Makaay kon scoren uit een strafschop. Daarna hebben we weinig tot niets meer weggegeven, mooie doelpunten gemaakt en het duel rustig uitgespeeld. Dat kan mijn ploeg heel goed."

De trainer van Roda JC, Raymond Atteveld, baalde ervan dat zijn ploeg niet terug vocht nadat Feyenoord op gelijke hoogte was gekomen. "We waren geknakt. Dat past niet bij Roda JC. Maar Feyenoord heeft na de rust laten zien hoe zakelijk die ploeg kan voetballen. Het zijn killers", aldus de oefenmeester, die direct na de laatste uitspraak toegaf dat deze als compliment moest worden gezien. Van Marwijk kon hier wel om lachen: "Zo had ik het ook opgevat."