[Vuelta] Sánchez zegeviert

Samuel Sánchez is er in geslaagd om de vijftiende etappe van de Vuelta a España. De rit van vandaag was 201,4 kilometer lang en ging van Villacarillo naar Granada. De renner van Euskatel was uiteindelijk de sterkste in een sprint met Manuel Beltrán.

Voorafgaand aan een berg van de eerste categorie, die op twintig kilometer van de eindstreep lag, moest het peloton twee heuvels van de derde categorie bedwingen. Een renner van Discovery Channel, Jurgen Van Goolen, greep deze etappe aan om de bergtrui over te nemen van klassementsleider Dennis Menchov. De Rus hield zich echter bezig met de directe concurrentie in het algemeen klassement en reed vrij vooraan.

Nadat de Alto de Monachil (1e categorie) was bedwongen, waren alleen de klassementsrenners nog voorin te vinden. Zij probeerden Beltrán en Sánchez in te rekenen, maar slaagden hier niet in. Damiano Cunego, een renner die er ook nog vandoor ging, werd weer bijgehaald. De twee Spanjaarden konden dus gaan strijden om de dagzege, die uiteindelijk naar de renner van Euskatel ging.